Hamilton wint op Nürburgring en evenaart record Schumacher

Foto: screenshot Ziggo

Lewis Hamilton heeft vandaag de Grote Prijs van de Eifel gewonnen en daarmee het record van Michael Schumacher geëvenaard: 91 Grand Prix overwinningen.

De Brit had daar wel 96 pole positions voor nodig, Schumacher deed het met 68. Mick Schumacher, zoon van Michael, verraste Hamilton met een helm van zijn vader.

Max Verstappen eindigde vandaag zonder problemen als tweede, derde werd Daniel Ricciardo (Renault). Verstappen pakte in de allerlaatste ronde tevens een extra punt voor de snelste raceronde, 0,006 seconde sneller dan de snelste ronde van Hamilton.

De race kende vijf uitvallers, waaronder de van pole gestarte Valtteri Bottas. De Mercedes van de Fin kampte met een haperende power unit. George Russell viel uit na te zijn getoucheerd door Kimi Räikkönen. Ocon (Renault), Albon (Red Bull) en Norris (McLaren) vielen uit met technische problemen.

Nico Hulkenberg finishte als beste Duitser. De gisteren voor de zieke Lance Stroll ingevallen coureur finishte op de achtste plek, ruim voor Vettel die buiten de top-tien finishte.

Cookieinstellingen