Max Verstappen rijdt tweede tijd in rommelige tweede training

Foto: © Gettty Images / Red Bull Content Pool

Van de anderhalf uur van de tweede vrije training op het circuit van Portimao in Portugal bleef netto weinig zinvolle trainingstijd over.

De snelste tijd tijdens de tweede vrije training werd gereden door Valtteri Bottas. De Mercedescoureur reed zijn tijd op het zachtste rubber. De tweede tijd was voor Max Verstappen. Hij was 0,595 seconde langzamer dan Bottas, maar reed zijn tijd wel op de hardere en daardoor minder snelle medium banden. De derde tijd was voor McLaren-coureur Lando Norris.

Het eerste half uur van de training reden alle coureurs op prototype banden van Pirelli voor een bandentest. Daarmee zette Verstappen de snelste tijd neer. Vervolgens konden de teams op de reguliere banden verder met de tweede vrije training.

Halverwege kwam de tweede vrijetraining tijdelijk stil te liggen wegens een rode vlag, nadat de motor van de Alpha Tauri van Pierre Gasly ermee stopte en in brand vloog. De Fransman kon veilig uit zijn bolide komen. Om 16:01 uur werd de training hervat. Kort na de hervatting was er echter opnieuw een rode vlag. Max Verstappen was net aan een snelle ronde begonnen en was bezig om Lance Stroll, die er net een snelle ronde op had zitten, op het rechte stuk te passeren. De Amerikaan ging evenwel niet van zijn gas af en leek niet gezien te hebben dat Verstappen rechts naast hem zat. Bij het insturen van bocht 1 was er dan ook een flinke touché met de Red Bull van Verstappen. Verstappen kon terug naar de pits, maar de bolide van Stroll moest uit het grind worden getakeld. Daarna resteerden er nog 8 minuten trainingstijd.

Het incident tussen Stroll en Verstappen wordt door de racejury onder de loep genomen.

Cookieinstellingen