Mercedes oppermachtig – 92e F1-zege voor Lewis Hamilton

Foto: screenshot

Max Verstappen heeft tijdens de Grand Prix van Portugal vandaag geen bedreiging kunnen vormen voor de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Lewis Hamilton startte op het circuit van Portimao voor de 97e keer in zijn carrière in de Formule 1 vanaf pole position en bekroonde de race met zijn 92e Grand Prix zege. Daarmee is de Brit nu absoluut recordhouder wat het aantal Formule 1-overwinningen betreft.

Tweede werd zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen kon vandaag met zijn Red Bull het tempo van Mercedes niet bijbenen en moest genoegen nemen met de derde plek.

Verstappen kende een goede start, maar worstelde in de eerste ronden nogal met de grip ban zijn auto op het gladde nieuwe asfalt en viel na een touché met de bolide van Sergio Perez twee plekken terug naar plek 5. Carlos Sainz kende een bijzonder goede start en rukte van plek 7 op naar plek 1, maar na enkele ronden was de verrassing van McLaren weer voorbij. Voor Hamilton, Bottas en Verstappen verliep de race vervolgens als een routinedag op kantoor, want er waren verder geen incidenten tijdens de race die tot een safety car situatie leidden. Lance Stroll, vorige week vervangen door Nico Hülkenberg, was de enige coureur die de race niet uitreed.

Verstappen’s teamgenoot Alexander Albon wist niet in de punten te eindigen. Hij finishte als twaalfde.

Cookieinstellingen