Fortuna Sittard op volle sterkte naar Kerkrade voor bekerderby

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard speelt vanavond in Kerkrade de eerste ronde in de strijd om de KNVB-beker tegen Roda JC.

Een wat de supporters betreft altijd beladen derby, zeker nu, nu de ploeg uit Sittard-Geleen de competitie in de Eredivisie allesbehalve lekker is gestart. Alleen erg jammer dat er vanwege de coronapandemie geen supporters bij het duel aanwezig mogen zijn, want die bepalen mede de sfeer en de beleving in een bekerderby.

Maar wat de Fortunezen betreft is één ding duidelijk: anders dan afgelopen zondag in de thuis tegen FC Groningen met 3-1 verloren competitiewedstrijd zal er met overgave en overtuiging moeten worden gespeeld. Verliezen in Kerkrade is geen optie, want er moet nodig iets worden rechtgezet.

Daarom zal coach Kevin Hofland op volle sterkte aantreden en blijven de reservespelers in elk geval bij aanvang van de wedstrijd op de bank. Uitzondering is doelman Yannick van Osch: hij en niet Alexei Koselev staat vanavond in Kerkrade onder de lat bij Fortuna Sittard.

De verwachte opstelling van Fortuna Sittard: Yannick van Osch, Lazaros Rota, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Mats Seuntjens, Zian Flemming, Sebastian Polter, Lisandro Semedo.

De wedstrijd in Kerkrade begint om 21:00 uur.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties