Roglic wint achtste etappe Vuelta – Carapaz behoudt rode trui

Foto: screenshot

De Sloveen Primoz Roglic heeft vandaag de achtste etappe van de Ronde van Spanje gewonnen en nadert Carapaz in het algemeen klassement tot op 13 seconden.

Het was Roglic’s tweede etappezege in deze editie van de Vuelta.

De 164 kilometer lange etappe kende een finale met een zware beklimming naar Alto de Moncalvillo. De beklimming draaide uit op een rechtstreeks duel tussen rodetruidrager Carapaz en Primoz Roglic. De Sloveen beschikte aan het slot van de klim over de beste benen en kwam dertien tellen voor Carapaz over de finish. Met 4 bonificatieseconden erbij snoept de Sloveen daarmee 17 seconden af van zijn achterstand in het algemeen klassement en klimt hij daardoor naar plek 2. De achterstand op de rode trui bedraagt nu nog slechts 13 seconden. Carapaz behoudt vooralsnog de rode leiderstrui.

Beste Nederlander is Wout Poels. Hij reed vandaag de top-tien van het algemeen klassement binnen. Tom Dumoulin is vandaag vanwege aanhoudende vermoeidheid niet meer gestart en gaat zich toeleggen op de voorbereiding voor komend jaar.

Klassement na 8 etappes

1. Richard Carapaz (Ecu)
2. Hugh Carthy (GB)       + 0.13
3. Daniel Martin (Ier)      + 0.28
4. Hugh Carthy (GB)       + 0.44
5. Enric Mas (Spa)        + 1.54
6. Felix Großschartner (Oos)   + 3.28
7. Esteban Chaves (Col)     + 3.28
8. Alejandro Valverde (Spa)   + 3.35
9. Marc Soler (Spa)       + 3.40
10. Wout Poels (Ned)       + 3.47

Donderdag is naar verwachting een dag voor de sprinters. De 158 kilometer lange rit voert over een vlak parcours van Castrillo del Val naar Aguilar de Campoo.

Reacties