Derde vrije training Grand Prix Turkije grote flop

Foto: © Gettty Images / Red Bull Content Pool

De derde vrije training op het circuit van Istanbul is vanwege de omstandigheden uitgelopen op een grote flop.

Het regende in Turkije. Normaliter is dat geen probleem, maar wel op een circuit dat net een nieuwe asfaltlaag heeft gehad. Dat zorgt dan voor een glibberige baan omdat er wat olie vrijkomt uit het asfalt. Door de gladheid en de lage baantemperatuur kregen de coureurs hun banden onvoldoende op temperatuur en daarmee bleef de benodigde grip uit. De coureurs hadden het gevoel dat ze op een ijsbaan reden. De coureurs hadden de grootst mogelijke moeite om hun bolides op de baan te houden. Er werd dan ook volop gespind en niet alleen in de bochten. In de loop van de training nam de regen bovendien verder toe.

De omstandigheden zijn verre van optimaal voor de vanmiddag te rijden kwalificatierace, die – tenzij wordt besloten om de kwalificatie uit te stellen – vanmiddag om 13:00 uur moet beginnen.

Los van dat alles reed Verstappen net als in de eerste twee vrije trainingen de snelste tijd. Op intermediates ging de Limburger rond in 1:48.485, gevolgd door Charles Leclerc (Ferrari, +0,945) en Alexander Albon (Red Bull, +1,574). Vierde werd Esteban Ocon (Renault, +5,412). Bottas (Mercedes) reed de achtste tijd, zijn teamgenoot Lewis Hamilton noteerde geen tijd.

Reacties