Ook in 2021 geen Hammer Series

Jumbo-Visma tijdens de Hammer Series in Sittard-Geleen 2019
Jumbo-Visma tijdens de Hammer Series in Sittard-Geleen 2019
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Velon, organisator van de Hammer Series, laat weten dat deze meerdaagse wielerwedstrijd nieuwe stijl ook in 2021 niet wordt gehouden.

Met de Hammer Series worden driedaagse wedstrijden georganiseerd. Sittard-Geleen beleefde in 2017 de primeur van deze nieuwe vorm van koersen. De Hammer Series werden ook verreden in Noorwegen en in Hongkong. Bij de Hammer Series zijn er geen lange etappe(s), maar drie dagen lang dagelijks een compact evenement. De Hammer Series kent een klimkoers, een ploegentijdrit en een ploegenachtervolging. De compacte wedstrijden zouden lokaal meer publiek moeten trekken en van het begin tot het einde boeiend zijn om te volgen.

De Limburger laat na contact met Velon weten dat de Series voor 2021 zijn afgeblazen omdat UCI (Union Cycliste Internationale) het evenement niet als een serie wil erkennen.

Eind 2019 blies organisator Velon ook al de volledige Hammer Series voor 2020 af. Velon beschuldigt de UCI ervan de organisatie van de Hammer Series voortdurend te frustreren met regelgeving.

Cookieinstellingen