Limburgse wielerprijzen voor Stultiens, Vader en Habets

De Club24, bestaande uit oud renners en wielerprominenten, heeft de winnaars van de Limburgse wielerprijzen bekend gemaakt.

Milan Vader werd Renner van het Jaar, Sabrina Stultiens Renster van het Jaar en Jordan Habets Renner van de Toekomst.

Club24 maakt winnaars bekend in drie categorieën.

De winnaars van de Limburgse wielerprijzen, die sinds 1985 worden uitgereikt, worden normaal gesproken tijdens het Limburgs Wielergala bekend gemaakt. Vanwege de coronamaatregelen bleek dit helaas in 2020 niet mogelijk. “We vonden het als Club24 net als Limburg Cycling belangrijk om toch aandacht te geven aan de wielerprestaties die de sporters afgelopen jaar hebben geleverd, vandaar dat we toch een verkiezing hebben uitgeschreven die tot drie mooie winnaars heeft geleid”, aldus Hans Teunissen, voorzitter van de Club24.

De Club24 koos Milan Vader (24) als Renner van het Jaar. De in Sittard woonachtige mountainbiker liet Tom Dumoulin, Wout Poels én Stijn Daemen daarmee achter zich. Vader werd dit jaar Nederlands kampioen mountainbiken en behaalde twee podiumplaatsen bij de wereldbekerwedstrijden in het Tsjechische Nové Mesto.

Bij de verkiezing van Renster van het Jaar, die voor het eerst apart georganiseerd werd, ging Sabrina Stultiens (27) uit Meijel met de winst aan de haal. Ze maakte in 2020 haar rentree na lang blessureleed en behaalde onder andere twee top-10 plekken tijdens de Giro d’Italia voor vrouwen. Andere genomineerden waren Pien Limpens, die komend jaar de kleuren van Parkhotel Valkenburg zal verdedigen en mountainbikester Sophie von Berswordt. Voor de prijs van Renner van de Toekomst waren Jordan Habets, Finn Roumen en Lars Rouffaer genomineerd. Uiteindelijk kroonde de Club24 Jordan Habets (19) uit Maastricht tot winnaar. Habets won in 2020 de Carpathian Couriers Race, een Poolse UCI koers voor beloften.