Fortuna Sittard huurt Turkse verdediger Tirpan van Kasimpasa

Foto: © Fortuna Sittard

De wintertransferperiode in het betaald voetbal ging begin afgelopen week van start. Ook Fortuna Sittard wil zich op een aantal posities versterken.

Onder meer op de rechtsbackpositie is behoefte aan versterking. Fortuna Sittard heeft deze gevonden in de persoon van de in België geboren Turk Mickaël Sylvain Tirpan, zo meldt de club vandaag op zijn website. Het betreft een huurovereenkomst voor de rest van dit seizoen.

De 27-jarige speler, die nog tot en met juni 2022 onder contract staat bij het in de Turkse Süper Lig uitkomende Kasımpaşa SK, kan behalve als verdediger op de rechtervleugel ook als verdedigende centrale middenvelder uit de voeten. Tirpan speelde het grootste deel van zijn carrière in België. Hij startte bij het Belgische FCV Dender en speelde daarna onder meer voor Royal Excel Moeskroen, KAS Eupen en Lokeren. In de winter van 2020 maakte Tirpan de overstap naar Kasimpasa in Turkije.

Fortuna Sittard zoekt verder nog naar een extra aanvaller. Intussen is ook verdediger Grégoire Amiot teruggekeerd op het Sittardse nest. Hij werd in augustus voor de rest van het jaar 2020 verhuurd aan de Zweedse club Falkenbergs FF, die de optie tot koop niet heeft gelicht. Amiot staat nog tot medio 2021 onder contract bij Fortuna Sittard.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties