Fortuna Sittard tegen PEC Zwolle op jacht naar derde uitzege

Foto: SGN

Fortuna Sittard speelt vanavond om 20:00 uur in het MAC³PARK-stadion (voorheen IJsselstadion) in Zwolle het uitduel tegen PEC Zwolle.

De Zwollenaren staan momenteel op plek twaalf en hebben één punt meer dan Fortuna Sittard, dat een plek lager op de ranglijst staat. PEC Zwolle speelde de voorlaatste wedstrijd gelijk tegen AZ (thuis) en verloor de laatste uit van Feyenoord. Fortuna Sittard zag afgelopen woensdag met een nipte 0-1 nederlaag tegen Sparta een einde komen aan een mooie reeks van vijf ongeslagen duels op rij – vier zeges en een gelijkspel.

Beide ploegen zullen er ongetwijfeld alles aan doen om een overwinning te pakken. PEC Zwolle kan daarmee de marge op Fortuna Sittard vergroten tot vier punten, andersom kan Fortuna Sittard de tegenstander van vanavond op de ranglijst voorbijsteken en twee punten voorsprong pakken. In elk geval zal Zian Flemming, die na zijn ook voor hem verrassende overstap naar Fortuna Sittard aan zijn voormalige werkgever een nare smaak overhield, extra gemotiveerd zijn om tegen zijn oude club te kunnen scoren.

Bij Fortuna Sittard start nieuwe aanwinst Mickaël Tirpan, die woensdag zijn debuut maakte als invaller voor rechtsback Lazaros Rota, naar verwachting in de basis.

Verwachte opstelling van Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Lisandro Semedo, Sebastian Polter en Emil Hansson.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax, die wordt geassisteerd door grensrechters Charl Schaap en Thomas Krijt en vierde official Nick Smit. In Zeist is Pol van Boekel de VAR, geassisteerd door Sjoerd Nanninga.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen