Djibril Dianessy stapt over van Fortuna Sittard naar MVV Maastricht

Foto: © Niels van Renen - www.reflection-studio.nl

Aanvaller Djibril Dianessy stapte op de laatste dag van de wintertransferperiode over naar MVV Maastricht, zo maakt Fortuna Sittard bekend.

De 24-jarige Franse aanvaller maakt daar het seizoen af. Het contract van de afgelopen jaren door tegenslagen geplaagde rechtsbuiten liep in Sittard nog door tot het einde van dit seizoen. Dianessy was van grote waarde voor de club in het seizoen dat promotie naar de Eredivisie werd behaald. Hij maakte dat seizoen niet af vanwege een kruisbandblessure. Kort na zijn herstel ging het opnieuw mis, waardoor Dianessy afgelopen jaren maar weinig heeft kunnen spelen.

“Nu hij weer fit is, krijgt hij de kans om bij MVV zijn kwaliteiten weer te tonen. Wij willen Djibril bedanken voor zijn bijdrage in de afgelopen jaren en succes wensen met deze nieuwe uitdaging,” aldus technisch managers Sjoerd Ars.

Dianessy verliet in 2016 het Franse Toulouse voor Fortuna Sittard. Eenmaal in Limburg kende de aanvaller twee goede seizoenen in de Jupiler League. Door blessureleed moest Dianessy in de afgelopen seizoenen pas op de plaats maken. Uiteindelijk kwam de aanvaller tot 73 wedstrijden in het geel-groen van Fortuna Sittard, waarin hij twintig keer doel trof en elf maal de aangever was.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties