Jorrit Smeets verruilt Fortuna Sittard voor Almere City

Jorrit Smeets
Foto: © Fortuna Sittard

Middenvelder Jorrit Smeets stapt op de valreep van de wintertransferperiode over van Fortuna Sittard naar Almere City.

Dat werd gisteravond bekend na het duel tussen NAC Breda en Almere City, dat door Smeets’ nieuwe club met 4-0 werd verloren.

Een abrupt afscheid van de verdedigende middenvelder die de afgelopen jaren een vaste waarde was in het eerste elftal van Fortuna Sittard. Na een dienstverband van vier en een half jaar en 124 wedstrijden in het eerste blijkt het laatste thuisduel tegen VVV Venlo zijn laatste wedstrijd voor Fortuna te zijn geweest. Een voor zijn vele fans onbevredigend afscheid in een leeg stadion. Smeets werd enorm gewaardeerd voor zijn nimmer aflatende inzet en werklust.

Met de komst van een aantal nieuwe spelers nam zijn kans op speelminuten af. De laatste wedstrijden was voor hem niet meer dan een rol als invaller weggelegd.

Almere City, dat het dit seizoen – op gisterenavond na dan – prima doet in de Keukenkampioen divisie en wellicht kans maakt op promotie naar de Eredivisie, wil de 25-jarige oud-aanvoerder van Fortuna Sittard graag inlijven. En omdat Smeets daar zelf ook oren naar heeft is hem de overstap gegund. Zijn contract bij Fortuna Sittard liep nog door tot 30 juni van dit jaar.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties