Ballenactie Skybox24 bij Fortuna Sittard ook in seizoen 2021-2022

Foto: SGN/Skybox24

Skybox24 zal ook in het seizoen 2021-2022 skybox nummer 24 in het stadion van Fortuna Sittard aan de Milaanstraat bezetten en bij thuiswedstrijden 50 ballen richting publiek laten schieten.

Het idee voor de ballenactie ontstond een aantal jaren geleden toen initiatiefnemer Ron Salvino een wedstrijd van Borussia M├Ânchengladbach bezocht. Daar schoten de spelers na de wedstrijd ballen het publiek in, die mee naar huis mochten worden genomen.

Salvino, samen met een aantal ondernemers huurder van Skybox24, wist een aantal sponsors warm te krijgen voor het idee om eenzelfde actie ook door de spelers van Fortuna Sittard te laten uitvoeren. Zo worden sinds enkele jaren na elke wedstrijd 50 ballen met daarop de namen van de sponsors naar het publiek op de tribunes geschoten. Jaarlijks bestelt Skybox24 1500 ballen. Naast de 50 ballen die na elke thuiswedstrijd naar het publiek worden geschoten gaan er ook ballen naar goede doelen en naar het G-team. De ballen zijn uniek en worden niet verkocht.

Omdat aan vorig seizoen voortijdig een einde kwam en dit seizoen zo goed als niet voor publiek kon worden gespeeld gingen er extra veel ballen naar andere clubs en naar goede doelen, zoals de ├łngele van Zitterd-Gelaen.

Skybox24 heeft laten weten ook komend seizoen de ballenactie nog voort te zullen zetten. Hopelijk zitten er dan weer toeschouwers op de tribunes.

Reacties