Verstappen maakte indruk op eerste testdag nieuwe seizoen

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft vrijdag tijdens de eerste dag van de wintertesten veelbelovende start van het nieuwe Formule 1-seizoen gemaakt.

De Limburger maakte indruk op de eerste van drie testdagen in Bahrein. Hij reed de snelste ronde van allemaal en verreweg de meeste rondjes, 139 in totaal. Vooral dat laatste was belangrijk, want daarmee bewees hij dat de nieuwe bolide van Red Bull betrouwbaar is. Bovendien voorzag hij zijn team zo van een flinke hoeveelheid data over het gedrag van de auto.

In schril contrast met de vele kilometers die Verstappen vloeiend aflegde, stonden de problemen van Mercedes. Het kampioensteam beleefde bepaald geen vlekkeloze dag. Valtteri Bottas kwam in de ochtendsessie tot zes rondjes en verbleef de meeste tijd in de garage, omdat er problemen waren met de versnellingsbak. Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton vervolgde de middagsessie met haperingen en noteerde uiteindelijk de tiende tijd en ‘slechts’ 42 rondjes.

De middagsessie had veel last van een zandstorm. De overwaaiende stofwolken uit de woestijn belemmerden het zicht op het circuit van Sakhir, maar de coureurs konden toch redelijk ongestoord hun rondjes rijden.

Verstappen kijktzelf tevreden terug op een succesvolle eerste testdag. “We hadden een erg positieve dag en konden veel ronden rijden hoewel de baancondities best lastig waren”, zei de coureur van Red Bull. “Het was heel warm en er stond veel wind en de bandenslijtage is altijd hoog. Dus ik ben blij met hoe het ging.”

De Nederlander reed op het circuit van Sakhir de snelste ronde van allemaal en verreweg de meeste rondjes, 139 in totaal. “We wilden dit aantal rondjes rijden en als je een volledig programma kunt afwerken, kan het team ook tevreden zijn met alle informatie die we hebben verkregen. We hoeven het nog niet over de snelheid te hebben. Dat komt pas aan de orde als we Q3 halen in de kwalificatie van de eerste race. Daar zul je pas de echte snelheid zien die alle auto’s hebben.”

Het belangrijkste volgens de Nederlandse coureur is echter het gevoel dat hij had bij de nieuwe wagen. “De wagen voelde lekker aan. Dat is een positief begin.”

Cookieinstellingen