Verstappen tevreden over eerste vrije trainingen

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Vrijdag startte de aanloop naar de eerste Formule 1 Grand Prix van het jaar – zondag in Bahrein – met twee vrije trainingen.

Die duurden in tegenstelling tot voorgaande jaren geen 90 minuten, maar precies een uur. De teams verliezen dus een uur aan kostbare trainingstijd.. Dientengevolge was het gedurende het hele uur welk constant druk op de baan, waar in het verleden wel eens perioden voorkwamen dat er geen hond op de baan was.

Voor het team van Red Bull pakten de eerste twee vrije trainingen goed uit: beide keren wist Max Verstappen de snelste tijd te noteren.

Terugkijkend zegt Verstappen dat het een goede dag was voor hem en het team. Zoals altijd zijn er ook nu weer een aantal zaken te finetunen, maar met name de wind – die morgen naar verwachting krachtiger zal zijn dan vandaag – maakt het voor alle teams lastig om de juiste balans te vinden. Hij is blij met de start van het weekend, maar morgen is weer een andere dag. In de kwalificatierace (vanmiddag 16:00 uur) komt het erop aan te presteren.

Reacties