Hamilton wint nipt in Bahrein dankzij tactiek Mercedes

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen is er ondanks een uitstekende voorbereiding vandaag niet in geslaagd om de eerste Grand Prix van 2021 te winnen.

Even leek het erop dat dat wel het geval was, maar omdat Verstappen bij zijn inhaalactie op Lewis Hamilton in de 53e ronde de ‘track limit’ overschreed en daarbij voordeel pakte – iets wat Lewis Hamilton een groot deel van de race overigens gewoon deed zonder dat er concurrenten in de buurt waren (zoals uit de beelden en de boordradio bleek) moest de Limburger van Race Control zijn plek teruggeven aan de Britse wereldkampioen, nadat die zich op de boordradio over de inhaalactie van Verstappen had beklaagd. Het lukte de Limburger vervolgens in de resterende ronden niet meer om een succesvolle tweede inhaalactie in te zetten en dus moest hij zich tevreden stellen met de tweede plek. De andere Mercedes-coureur, Valtteri Bottas pakte de derde plek, voor de McLaren van Lando Norris.

De eerste Grand Prix van het seizoen kende overigens een rommelige start. Doordat de RB16B van Sergio Pérez tegen het einde van de formation lap er zomaar mee stopte moest er een tweede formation lap worden gereden voordat er kon worden gestart. Gelukkig voor de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen kreeg hij de Hondamotor van zijn bolide weer aan de praat en startte hij vervolgens vanuit de pitsstraat. Hij reed vandaaruit overigens naar een knappe vijfde plaats.

Max Verstappen kende een goede start, maar in het achterveld vloog Haas-coureur Mazepin in de banden en kwam de safety car op de baan. Na de herstart volgde kort daarna een virtual safety car en vervolgens ging de race echt los in de vijfde ronde. Vervolgens ontspon zich een bloedstollend tactisch gevecht, waarin Lewis Hamilton uiteindelijk nog net aan het langste eind wist trekken.

Ondanks de misschien teleurstellende tweede plek is duidelijk geworden dat de Red Bull dit jaar van meet af aan gewaagd aan en misschien wel beter is dan de Mercedes. En ook het optreden van Pérez schept verwachtingen.

“Dat we nu zo balen is natuurlijk wel een goed teken, vorig jaar zouden we hiervoor getekend hebben,” aldus een teleurgestelde Verstappen.

Reacties