Interlandbreak: Lisandro Semedo naar Afrika Cup; debuut Arian Kastrati

Afgelopen twee weken was er geen Eredivisievoetbal, maar interlandvoetbal. Drie Fortunezen vlogen ditmaal uit.

Lisandro Semedo kon zich met Kaapverdië kwalificeren voor de Africa Cup, Dimitrios Emmanouilidis speelde een EK-kwalificatiewedstrijd met Griekenland U21 en Arian Kastrati kon debuteren voor Kosovo U21.

Kaapverdië is er in geslaagd om een ticket te bemachtigen voor AFCON 2021, beter bekend als de Africa Cup. Met aanvaller Lisandro Semedo in de gelederen namen de eilandbewoners het op tegen Kameroen en Mozambique. De interlandperiode werd afgetrapt met een enigszins verrassende 3-1 overwinning op Kameroen. Semedo stond in deze wedstrijd 80 minuten binnen de lijnen.

In de wedstrijd tegen Mozambique was er opnieuw een basisplaats ingeruimd voor de geboren Portugees. Kaapverdië won de wedstrijd uiteindelijk met een minimaal verschil: 0-1. Semedo werd na 68 minuten gewisseld. De drie punten bleken uiteindelijk voldoende voor een tweede plaats, waarmee het land doorstoot naar het hoofdtoernooi.

De interlandperiode van Dimitrios Emmanouilidis bleef beperkt tot slechts één wedstrijd. Griekenland U21 kwam enkel in actie tegen de leeftijdsgenoten van Cyprus. Het eerste EK-kwalificatieduel eindigde in een 0-0 gelijkspel. Emmanouilidis mocht 79 minuten meedoen bij de Grieken.

Arian Kastrati debuteerde in januari voor de hoofdmacht van Fortuna Sittard en werd tijdens deze interlandperiode voor het eerst opgeroepen door Kosovo. Kastrati speelde met Kosovo U21 een vriendschappelijke tweeluik tegen Qatar U23. De boomlange aanvaller stond het eerste treffen 90 minuten binnen de lijnen, maar kon niet voorkomen dat zijn land met 2-0 verloor. De tweede wedstrijd (0-0) kwam Kastrati 25 minuten in actie.