Fortuna Sittard zonder Mickaël Tirpan tegen FC Emmen

Foto: SGN

Fortuna Sittard speelt vanavond in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard tegen de nummer voorlaatst op de ranglijst, FC Emmen.

Het wordt naar verwachting geen makkelijke avond voor het team van coach Sjors Ultee, want de door Dick Lukkien gecoachte Emmenaren zijn bezig aan een mooie reeks. De afgelopen vijf duels werd er niet verloren en werden met verzorgd voetbal 9 punten verzameld. De ploeg heeft inmiddels de rode lantaarn overgedragen aan ADO Den Haag en heeft nog slechts 4 punten achterstand op VVV-Venlo, dat op de 16e plek staat. Ook geen fijne plek, maar wel een die nog uitzicht biedt op handhaving in de Eredivisie via de nacompetitie.

FC Emmen zal er dus alles aan gelegen zijn om met drie punten op zak terug naar huis te keren. Aan de andere kant wil Fortuna Sittard natuurlijk ook graag winnen, want de ambitie om het linker rijtje te halen is er nog steeds en bovendien betekent een overwinning dat de kans op het moeten spelen van nacompetitie wel heel klein wordt, zeker als Willem II en/of VVV-Venlo dit weekend hun wedstrijden verliezen.

Om te winnen zal Fortuna Sittard wel weer echt fanatiek aan de bak moeten. Felheid, inzet en werklust zijn daarvoor tegen FC Emmen onontbeerlijk.

Fortuna Sittard zal de klus hoe dan ook moeten klaren zonder de afgelopen week geblesseerd uitgevallen rechtsback Mickaël Tirpan.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Lazaros Rota, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Mats Seuntjens, Sebastian Polter en Lisandro Semedo.

De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties