Kembit-Lions wint in Kwintsheul oefenduel tegen Quintus

Kembit-Lions ging vandaag op bezoek bij Wematrans/Quintus in het Zuid-Hollandse Kwintsheul voor een wedstrijd in de HandbalNL League.

Het resultaat van deze wedstrijd telt niet mee voor de stand op de ranglijst. Quintus is namelijk pas in februari van dit jaar toegetreden tot de HandbalNL-competitie, waarin door de 5 deelnemende ploegen al verschillende duels waren afgewerkt.

Doordat Quintus nu meespeelt in deze competitie kunnen alle teams elke speelronde aan de bak. Voor Quintus is het voordeel verder dat de ploeg weer kan spelen en dat er volgens het daarvoor geldende protocol van het NOC*NSF onder strikte voorwaarden weer mag worden getraind. Quintus wil na de zomer ook meedoen aan de BENE-League.

Het werd een makkelijke middag voor Lions in Kwintsheul. Het oefenduel in Kwintsheul eindigde in een 19-35 overwinning voor Lions. Bij rust ging Lions met 7-12 aan de leiding.

Kembit-Lions gaat ook na vandaag aan de leiding op de ranglijst van de HandbalNL League. In het resterende programma komt Lions alle vier de andere tegenstanders (en Quintus) nog één keer tegen. Aan het einde van de competitie maken de nummers een en twee van der ranglijst in een best-of-three serie onderling uit wie zich landskampioen mag noemen.

Reacties