Onderdeel van Super WK Wielrennen in 2027 wellicht in Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De internationale wielrenunie UCI is van plan om in 2023 een eerste Super WK Wielrennen te organiseren in Schotland.

De UCI Cycling World Championships omvatten 15 wielerdisciplines. Het gaat onder andere om wegwielrennen, BMX, mountainbiken, baanwielrennen en parawielrennen. Het is de bedoeling het Super WK Wielrennen een keer in de vier jaar te organiseren, steeds in het jaar voorafgaand aan de Olympische Spelen. Verwacht wordt dat dit evenement grote internationale mediabelangstelling zal opwekken.

KNWU, Sportcentrum Papendal en TIG Sports hebben het initiatief genomen om de tweede editie van het Super WK, dat in 2027 wordt gehouden, naar Nederland te halen. Zij hebben daarom de Provincies Noord-Brabant, Gelderland en Limburg gevraagd of zij financieel willen bijdragen aan de kosten van de mogelijke organisatie van het UCI Super WK Wielrennen in 2027.

De Provincie Limburg heeft daarop aan de gemeenten Sittard-Geleen, Eijsden-Margraten en Valkenburg gevraagd of zij elk voor één onderdeel een rol willen en kunnen vervullen.

De gemeente Sittard-Geleen heeft de Provincie laten weten open te staan voor nadere gesprekken, zo schrijft het college van B&W aan de leden van de gemeenteraad. Of de gemeente daadwerkelijk mee gaat doen hangt af van de resultaten van een haalbaarheidsstudie, die moet uitwijzen welke consequenties deelname door Sittard-Geleen heeft op financieel en maatschappelijk gebied. Het is uiteraard aan de gemeenteraad om op basis van de resultaten van het onderzoek een standpunt in te nemen. Dat standpunt moet voor juli bekend worden, want in juli dienen de initiatiefnemers het ingediende bid te bekrachtigen door het ondertekenen van een contract met de UCI.

https://www.knwu.nl/nieuws/ook-limburg-doet-mee-aan-bid-super-wk-wielrennen-in-2027

Reacties