Nog geen duidelijkheid over stadionbezoek speelronde 31

Foto: SGN

Het was afgelopen weekend een feestje om – zij het bij wijze van proef bij een beperkt aantal wedstrijden – weer publiek in de voetbalstadions te zien.

Wie een thuisduel van zijn of haar favoriete club mocht meemaken in het stadion genoot. Niet alleen van het weer en (soms ook niet) van het voetbal, maar wel van het gevoel dat een live-wedstrijdbezoek met zich meebrengt. Ook voor de mensen die thuis vanaf de bank of luie stoel naar de wedstrijden keken was het zien en horen van live publiek in de stadions een verademing in vergelijking met het ingeblikte supportersgezang dat de tv-uitzendingen van duels in lege stadions toch nog iets van beleving moet meegeven.

Veel supporters snakken naar de dag dat ze weer naar het stadion kunnen. Clubs en spelers zien uiteraard ook niets liever dan volk op de tribune. De twaalfde man kan immers net dat extra zetje geven. Maar het moet natuurlijk wel verantwoord kunnen.

Of er bij speelronde 31 – aanstaande zaterdag speelt Fortuna Sittard om 18:45 uur thuis tegen FC Twente – ook publiek welkom is in het stadion aan de Milaanstraat is op dit moment nog niet duidelijk.

De KNVB heeft bij het kabinet het verzoek ingediend om de competitie uit te spelen met toeschouwers op de tribunes. Het is tot op heden onbekend of het verzoek wordt gehonoreerd en onder welke voorwaarden.

Björn de Klein, operationeel manager van Fortuna Sittard, zegt over de situatie: “Wij wachten momenteel nog op een update. Uiteraard hadden wij gehoopt de supporters al van meer informatie te kunnen voorzien, maar het is een beslissing waarbij de overheid logischerwijs niet over een nacht ijs gaat. Indien besloten wordt dat publiek welkom is, zullen wij dit zo snel mogelijk met de achterban delen.”

De club verwijst de fans naar haar communicatiekanalen om op de hoogte te blijven.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties