Kembit-Lions handbalt thuis tegen Wematrans/Quintus

Vanmiddag om 16:30 uur speelt Kembit-Lions een laatste thuisduel in de HandbalNL-League.

In deze Nederlandse competitie spelen Lions, Aalsmeer, Bevo, Volendam en Hurry Up anderhalve competitie. Quintus trad nadat er al enkele wedstrijden waren afgewerkt toe tot de HandbalNL-League en daarom tellen wedstrijden tegen die ploeg niet mee voor de ranglijst.

Op die ranglijst staat Lions overigens op de eerste plaats met 17 punten uit 11 duels, 4 punten meer dan nummer 2 Aalsmeer, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld en 8 punten meer dan Bevo, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld.

Lions is al geplaatst voor de finale van de HandbalNL-League, een best-of-three-serie tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. De nummer een van de ranglijst heeft thuisvoordeel en speelt een eventuele derde wedstrijd thuis.

Theoretisch maakt Aalsmeer nog steeds kans op de eerste plek op de ranglijst. Die kan worden behaald wanneer Lions op 29 mei de uitwedstrijd tegen Bevo verliest en Aalsmeer zijn resterende twee duels wint met marges die ruim genoeg zijn om het team van coach Christoph Jauernik op basis van doelsaldo te passeren.

Reacties