Leclerc rijdt pole position en crasht, Verstappen tweede

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Charles Leclerc heeft met zijn Ferrari in zijn woonplaats Monaco voor het eerst sinds Japan in 2019 pole position gepakt.

En terwijl Max Verstappen de snelste tijd noteerde in de eerste sector van het circuit, nadat hij had aangezet voor zijn laatste snelle ronde op jacht naar pole position, crashte de Monegask en werd de race stilgelegd en kon Verstappen zijn tijd niet meer verbeteren. Daarmee start Leclerc in principe vanaf pole position en staat Max Verstappen naast hem op startplek 2. Mercedescoureur Valtteri Bottas pakte de derde plek voor de Ferrari van Carlos Sainz. Lewis Hamilton, leider in het algemeen klassement, kwam niet verder dan de zevende plek.

Afhankelijk van het antwoord op de vraag hoe ingrijpend de reparatie aan de bolide van Leclerc is zou het kunnen zijn dat hij voor de race gridstraffen oploopt of zelfs vanuit pitstraat moet starten. In dat geval start Leclerc niet vanaf de eerste startrij. Duidelijkheid daarover is er op dit moment nog niet.

Max Verstappen heeft zich tijdens de kwalificatierace verzekerd van de tweede startplek voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco.

De race op het stratencircuit van de mondaine stadstaat aan de Middellandse Zee begint om 15:00 uur.

https://twitter.com/F1/status/1396106972706000898

Cookieinstellingen