Alberto Bettiol wint langste etappe van de Ronde van Italië

Foto: screenshot

Vandaag stond de 231 kilometers tellende en daarmee langste Giro-etappe op de agenda: een vlakke rit van Rovereto naar Stradella.

Enkel in de slotfase waren er wat kleine heuveltjes die moesten worden beklommen.

De meet in Stradella werd als eerste gepasseerd door de Italiaan Alberto Bettiol. Hij was de snelste van groep vluchters die 30 kilometer na de start van de etappe wegreed uit het peloton. Tweede werd eveneens een Italiaan. Simone Consonni finishte met een groepje op 17 seconden achter de winnaar, de Ier Nicholas Roche werd derde.

Omdat er geen klassementsrenner bij de ontsnapte groep renners zat spaarden de renners vandaag hun krachten. Het peloton kwam inclusief rozetruidrager Egan Bernal op een ruime achterstand van 24 minuten op de ritwinnaar over de streep.

De etappe-uitslag van vandaag heeft geen gevolgen voor de top-3 van het algemeen klassement. De Colombiaan Egan Bernal blijft aan de leiding, met 2 minuten en 21 seconden voorsprong op de Italiaan Damiano Caruso. Derde is de Brit Simon Yates, op 3 minuten en 23 seconden achterstand.

De komende drie dagen staan twee stevige bergetappes en een afsluitende tijdrit op het programma. De negentiende etappe start in Abbiategrasso, is 166 kilometer lang, telt drie beklimmingen – waarvan de laatste de zwaarste is – en finisht bergop in Alpe di Mera.

Cookieinstellingen