Eerste internationale MTB XCO UCI-wedstrijd van het jaar op Watersley

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Komende zaterdag 19 juni organiseert Watersley Sports & Talentpark de eerste internationale MTB XCO UCI wedstrijd in dit bijzondere sportjaar.

De wedstrijd vindt plaats op het eigen en besloten terrein in Sittard op het Nederlands Kampioenschap Mountainbike XCO parcours.

Deze internationale mountainbikewedstrijd zonder publiek is de ideale gelegenheid voor Nederlandse mountainbikers om zich voor te bereiden op het Nederlands Kampioenschap.

“Wij zijn blij om een goede start van het mountainbikeseizoen te kunnen bieden aan al die gemotiveerde en talentvolle mountainbikers. Het belooft een mooi weekend te worden voor alle deelnemende categorieën. Wij staan te popelen om iedereen te zien strijden om de op het vernieuwde parcours van Watersley Sports & Talentpark!”, aldus de organisatie.

Het Nederlands Kampioenschap Mountainbike XCO parcours op Watersley Sports & Talentpark, ontwikkeld door voormalig Olympisch mountainbike kampioen Bart Brentjens, heeft de afgelopen maanden al een enorme upgrade gekregen. Het technische parcours van 4,1 kilometer is, naast de reeds aangelegde rockgardens, uitdagende drops en een uphill rockgarden, reeds uitgebreid met een Rock&Roll, een Wall Ride en een Flow trail.

Aan de start van de MTB XCO UCI-wedstrijd staat dit jaar onder andere de wereldkampioen Ceylin del Carmen Alvarado.

Cookieinstellingen