Fortuna Sittard licht toe waarom oefencampagne besloten verloopt

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De voorbereiding van Fortuna Sittard in voor het Eredivisieseizoen 2021/2022 speelt zich tot op heden af achter gesloten deuren.

En dat leidt tot ontevreden reacties van de kant van een deel van de achterban.

De club laten op de eigen website weten te allen tijde zoveel mogelijk supporters de mogelijkheid te willen bieden om aanwezig te zijn. Daarom zet de club uiteen waarom de oefencampagne tot op heden besloten verloopt.

Trainingen

Het seizoen begon op 3 juli met een eerste training op het nieuwe trainingscomplex in Buchten. De regelementen schrijven voor dat voor het ontvangen van bezoekers een veld moet beschikken over een boarding, welke dient als scheiding tussen supporters en de selectie. Met de huidige coronamaatregelen dient dit nog strikter te worden nageleefd. Hierdoor is er voor gekozen om de eerste training en de daaropvolgende trainingen niet openbaar af te werken.

Momenteel wordt gewerkt aan een (tijdelijke) oplossing op het trainingscomplex. Het streven is om na het trainingskamp, de week van 2 augustus, één training per week open te stellen voor publiek. Naar verwachting communiceren we volgende week meer informatie over de mogelijkheid om de trainingen te bezoeken. Per week zal met de technische staf bekeken worden welke training openbaar zal zijn. Bij het bezoeken van trainingen blijven de standaard coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter, van kracht.

Oefenwedstrijden

Fortuna Sittard had in aanloop naar het nieuwe seizoen de wens om een stevige voorbereiding te draaien. Door werkzaamheden aan het veld is het voor Fortuna Sittard niet mogelijk om voor oefenwedstrijden uit te wijken naar het eigen stadion. Hierdoor is de club voor ‘thuiswedstrijden’ aangewezen op amateurvelden in de regio. In de aanloop naar de voorbereiding was het niet mogelijk om met de toen geldende protocollen supporters toe te laten op amateurvelden. Door de late wijzigingen in de protocollen was het gezien de huidige bezetting en de onrustige aanloop naar de eerste oefenwedstrijden niet haalbaar om supporters op een veilige manier te ontvangen.

Fortuna Sittard heeft als uitgangspunt om supporters bij zoveel mogelijk activiteiten van de club te betrekken, zolang dit veilig en verantwoord gebeurt en betreurt vanzelfsprekend dat de club op dit moment niet aan de wensen van de supporters kan voldoen.

De club gaat er de komende weken alles aan doen om supporters zo snel mogelijk weer dicht bij de spelers te brengen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen