Fortuna Sittard neemt Tijjani Noslin over van Top Oss

Foto: Fortuna Sittard

De 22-jarige aanvaller Tijjani Noslin stapt in enkele maanden tijd over van de amateurs van DHSC Utrecht via een kort verblijf bij TOP Oss naar Eredivisionist Fortuna Sittard.

Een bliksemcarrière: Noslin sloot twee maanden geleden op amateurbasis aan bij TOP Oss. In die twee maanden in Noord-Brabant heeft hij zichzelf in de kijker gespeeld bij Fortuna Sittard, waar hij nu een contract heeft getekend voor drie seizoenen, met een optie voor een jaar extra.

“Het is allemaal heel snel gegaan,” zegt Noslin op de clubwebsite. “Binnen twee maanden van de amateurs naar de Eredivisie is een jongensdroom. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor deze kans en ik ga er samen met mijn nieuwe teamgenoten alles aan doen om, nu het publiek weer terug is in de stadions, er een mooi seizoen van te maken.”

Sjoerd Ars: “Hij heeft tijdens de voorbereiding bij TOP Oss een positieve indruk op ons achtergelaten,” aldus de technisch manager van Fortuna Sittard. “Het is natuurlijk een grote stap vanuit het amateurvoetbal, maar wij denken dat hij op termijn flinke stappen kan maken.”

Noslin speelde in de jeugdopleiding van onder meer FC Den Bosch en FC Twente, maar maakte vooral naam in de hogere regionen van het amateurvoetbal. Met zijn prestaties bij DHSC Utrecht dwong de spits uiteindelijk een transfer af naar TOP Oss.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties