Vrouwenwielrennen: Simac Ladies Tour gaat door

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De vijfdaagse vrouwenwielerwedstrijd Simac Ladies Tour gaat dit jaar door. De organisatie heeft na overleg met de betrokken gemeenten definitief groen licht gekregen.

Aan de start van de wedstrijd, die op dinsdag 24 augustus start met een proloog van 2,4 kilometer in Ede en op zondag 29 augustus finisht in Arnhem, starten teams uit de wereldtop, waaronder SD Worx, Jumbo-Visma, FDJ, DSM en Trek-Segafredo. Drie van de vijf etappes van de Simac Ladies Tour worden in Limburg gereden. Sittard-Geleen is startplaats voor de vierde etappe.

Vanwege corona heeft de organisatie wel aanvullende maatregelen genomen om te voorkomen dat teveel mensen samenkomen op dezelfde locatie om het houden van anderhalve meter afstand te kunnen handhaven. Daarvoor zijn onder meer de meeste start- en finishlocaties verplaatst naar locaties die van nature minder publiek trekken. Startlocaties zijn niet of slechts zeer beperkt toegankelijk voor publiek, dat daarvoor een ticket en QR-code moet tonen. Ook op de finishlocaties is slechts beperkt publiek toegestaan en ook daar is een ticket en QR-code vereist. Verder zijn er geen side-events georganiseerd. Wel is publiek langs de routes toegestaan, op voorwaarde dat anderhalve meter afstand wordt gehouden. Om dat te bevorderen en te handhaven zet de organisatie stewards in.

Rittenschema Simac Ladies Tour

  • 24-08 Proloog Ede 2,4 km
  • 25-08 1e etappe: Zwolle-Hardenberg: 134,4 km
  • 26-08 2e etappe: tijdrit Gennep 17,0 km
  • 27-08 3e etappe: Stramproy – Weert 120,3 km
  • 28-08 4e etappe: Geleen – Sweikhuizen 148,9 km
  • 29-08 5e etappe: Arnhem 149,4 km

Vierde etappe: Geleen – Sweikhuizen

Die vierde etappe wordt verreden op zaterdag 28 augustus en start om 10:30 uur vanaf de wielerbaan in Geleen. De finish ligt op de Bergstraat in Sweikhuizen en wordt verwacht rond 14:26 uur. Het parcours dat de rensters rijden voert vanaf de wielerbaan naar Sweikhuizen. Vanaf Sweikhuizen rijdt het peloton 9 rondes van ruim 16 kilometer door het buitengebied via Puth; Oirsbeek; Doenrade; Watersley; Munstergeleen en Daniken weer terug naar Sweikhuizen.

Reacties