Fortuna Sittard legt middenvelder Deroy Duarte vast tot medio 2024

Foto: © Fortuna Sittard

Twee dagen voor de start van de nieuwe competitie in de Eredivisie heeft Fortuna Sittard middenvelder Deroy Duarte vastgelegd.

De 22-jarige middenvelder komt transfervrij over van Sparta en heeft een contract getekend voor drie seizoenen.

Daarmee blijft de voormalig jeugdinternational actief in de Eredivisie. “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging,” zo laat hij weten op de website van Fortuna Sittard. “Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken, waarbij een duidelijk plan werd geschetst. Ik kijk er enorm naar uit om voor deze mooie club te spelen en de supporters te ontmoeten. We maken er met z’n allen een mooi seizoen van. Samen nao veure!”

Sjoerd Ars spreekt van een mooie transfer: “We zijn erg blij dat we ons hebben kunnen versterken met Deroy. Hij had meerdere mogelijkheden, ook financieel interessantere, maar koos uiteindelijk toch voor ons. Dat zegt wat over zijn karakter en motivatie om beter te worden. Met zijn kwaliteiten geeft hij ons nog meer mogelijkheden op het middenveld en we zijn er van overtuigd dat hij zichzelf dit jaar bij ons nog verder door zal gaan ontwikkelen.”

Duarte sloot zich op zevenjarige leeftijd aan bij de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en debuteerde uiteindelijk in 2017 voor de club. In totaal speelde de middenvelder 115 wedstrijden in het rood-wit, waarvan 29 in het afgelopen seizoen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen