Formule 1 Zandvoort gaat door met twee derde bezetting

De Formule 1-race in Zandvoort, begin volgende maand, gaat door met een bezitting van twee derde van de toeschouwerscapaciteit.

Dat meldt de organisatie. Er mogen bij het driedaagse evenement per dag ongeveer 67.000 mensen aanwezig zijn.

De Formule 1-race in de badplaats staat gepland voor 3 tot en met 5 september. Het kabinet zette vorige maand een streep door meerdaagse evenementen met overnachtingen, tot 1 september. Daar valt de Formule 1 niet onder.

Er waren voor het evenement al 100.000 kaarten per dag verkocht. Het Formule 1-weekeinde omvat drie dagen, met op 3 september de vrije trainingen, op 4 september de kwalificatierace en op 5 september de race. Alle tickets die waren verkocht voor het oorspronkelijke evenement van 1 tot en met 3 mei 2020 zijn geldig voor de nieuwe data. De organisatie meldde eerder dat slechts 5 procent van de mensen die een kaartje kochten, hun geld hebben teruggevraagd.

Als twee derde van de capaciteit mag worden gebruikt is er dus lang niet voor iedereen plek. Hoe het probleem met de teveel verkochte kaarten opgelost wordt, zal dat organisatie uiterlijk op woensdag 18 augustus bekendmaken.

Reacties