Zesde etappe Vuelta gewonnen door Magnus Cort Nielsen

Foto: screenshot

De zesde etappe van de Ronde van Spanje is vandaag gewonnen door Deen Magnus Cort Nielsen. Hij kwam na 158 heuvelachtige kilometers in Cullera als eerste over de finish.

En daarmee beloonde hij zichzelf als enige van een groep van vijf vluchters met de hoofdprijs van de dag. Zijn medevluchters werden kort voor de finish voorbijgestoken door onder meer de Sloveen Primoz Roglic, die als tweede finishte. De Italiaan Andrea Bagioli werd derde.

Primoz Roglic pakt met zijn tweede plek vandaag de rode leiderstrui terug. In het algemeen klassement heeft hij 25 seconden op de Spanjaard Enric Mas en 36 seconden op de nummer drie, de Colombiaan Miguel Ángel López.

De zevende etappe voert vrijdag van Gandía naar Balcón de Alicante. Het betreft een 152 kilometer lange bergrit met onderweg 6 beklimmingen: twee van de derde, twee van de tweede en twee van de eerste categorie. De finish is bergop aan het slot van de beklimming naar Balcón de Alicante. Langs de slotklim mag geen publiek staan, omdat er vanwege de aanhoudende droogte brandgevaar is.

Cookieinstellingen