Voorlaatste etappe Vuelta gewonnen door Clément Champoussin

Foto: screenshot

De voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje kan worden bijgeschreven op het palmares van de Fransman Clément Champoussin.

Hij kwam na een pittige 202 kilometer lange rit met een flink aantal pittige maar niet al te lange beklimmingen als eerste over de finish in Castro de Herville. Vooral de tweede helft van de etappe was zwaar met één klim van de derde, drie van de tweede en één van eerste categorie.

Eodetruidrager Primoz Roglic finishte als tweede op 6 seconden, de Brit Adam Yates kwam 2 seconden achter Rolic als derde binnen

In het algemeen klassement behoudt Primoz Roglic de leiding. Hij heeft een voorsprong van 2 minuten en 38 seconden op de Spanjaard Enric Mas en 2 minuten. De Australiër Jack Haig is opgeklommen naar de derde in het algemeen klassement. Hij heeft een achterstand van 4 minuten en 48 seconden op Primoz Roglic.

In de 21ste en laatste etappe van de Ronde van Spanje, een tijdrit over 33,8 kilometer, verdedigt de Sloveen Primoz Roglic de rode leiderstrui. Het parcours is glooiend en voert van Padrón naar Santiago de Compostela.

Reacties