Mercedes ook in tweede vrije training in Monza oppermachtig

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas hebben tijdens de tweede vrije training weer duidelijk de superioriteit van de Mercedes op het circuit van Monza laten zien.

Hamilton reed de snelste tijd: 1:23.246, op 0,222 seconde gevolgd door zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen noteerde met 1:23.754 de derde tijd. Zijn teamgenoot Sergio Perez reed de vierde tijd, 1:23.917.

Om 16:30 uur wordt een sprintrace over 18 ronden gereden. De uitslag daarvan bepaalt de startopstelling op zondag. Valtteri Bottas start vanaf pole in de sprintrace, maar start morgen achteraan het veld vanwege een gridstraf voor het vervangen van onder meer de power unit van zijn auto.

Vanmiddag om 16:30 uur wordt de sprintrace verreden. Beide Mercedessen starten op de eerste startrij, Verstappen vertrekt van de derde startplek. De sprintrace is een korte wedstrijd over 100 kilometer (18 ronden) en duurt maximaal 30 minuten. De uitslag van de race bepaalt de startvolgorde van de race, die op zondagmiddag 15:00 uur van start gaat. Daarbij weet Valtteri Bottas nu al dat hij ondanks zijn pole position voor de sprintrace achteraan of vanuit de pitstraat zal starten vanwege een motorwissel en nog een aantal andere vervangen componenten.

F1 Monza FP2 UITSLAG

 

Reacties