McLaren pakt de dubbel in Monza – Verstappen en Hamilton crashen

Verstappen en Hamilton crashen in Monza
Foto: screenshot

Een verrassende uitslag van de Grote Prijs van Italië: Daniel Ricciardo en Lando Norris pakten namens McLaren de eerste twee podiumplaatsen, Valtteri Bottas nam de derde podiumtrede in.

Max Verstappen vertrok vanwege een gridstraf van Valtteri Bottas van pole position, maar zag zich tijdens de start voorbijgestoken worden door de McLaren van Daniel Ricciardo. Vervolgens bleef de slagvolgorde lange tijd ongewijzigd, met Lando Norris op de derde plek en Lewis Hamilton op plek vier en een in het achterveld gestaag oprukkende Valtteri Bottas. Pas na de eerste pitstop van Daniel Ricciardo in de 23e ronde kwam het spel op de wagen. Red Bull riep Verstappen naar binnen, maar verknalde nu eens bij wijze van uitzondering de bandenwissel. Waar normaliter 2,x seconden wordt gehaald was dat nu 11,1 seconde. Maar Verstappen kende wel een dijk van een outlap en kwam vervolgens in de eerste bocht Lewis Hamilton tegen die net uit de pitstraat kwam na een bandenwissel. En daar ging het mis. Verstappen stuiterde over de kerbstones en belandde boven op de Mercedes van Hamilton in het grind naast de baan. En daarmee bleek de combinatie Max Verstappen en Monza andermaal geen gelukkige.

De stewards en de betrokken coureurs bespreken het incident na de race. Mogelijk volgt daaruit een straf voor een van beide coureurs.

Verstappen’s teamgenoot Sergio Perez kwam als derde over de finish, maar kreeg een tijdstraf van 5 seconden.

Reacties