Loodzware opgave voor Fortuna Sittard: Ajax komt op bezoek

Foto: SGN

Vanavond om 18:45 uur klinkt het beginsignaal voor de vijfde competitiewedstrijd van Fortuna Sittard in dit seizoen.

De tegenstander vanavond is landskampioen Ajax, dat in een geweldige vorm lijkt te verkeren. Na de 1-5 uitoverwinning tegen Sporting Lissabon in de poulefase van de Champions League pakten de Amsterdammers afgelopen weekend in eigen huis nog maar eens flink uit: promovendus SC Cambuur kreeg na een redelijk eerste kwartier van de Friezen alsnog een 9-0 nederlaag aan de broek.

Reden voor knikkende knieën in Sittard, zo zou je kunnen denken. Maar: de bal is en blijft rond en er is altijd kans op een verrassing. Bovendien hebben de profs van Fortuna Sittard natuurlijk ook hun sportieve eergevoel. Volledige concentratie, wat geluk en een stevige vechtlust gedurende de volle wedstrijd zijn natuurlijk wel een vereiste voordat er aan een verrassing kan worden gedacht.

Fortuna Sittard begint vanavond naar alle waarschijnlijkheid in de volgende opstelling aan het duel: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Deroy Duarte, Emil Hansson, Bassala Sambou en Mats Seuntjens.

Lisandro Semedo en Zian Flemming zijn vanwege blessures niet inzetbaar.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties