Honderdste GP-zege voor Lewis Hamilton, Verstappen tweede

De Grote Prijs van Rusland is gewonnen door regerend wereldkampioen Lewis Hamilton.

Lange tijd leek het erop dat de van pole vertrokken McLaren van Lando Norris de zege zou pakken, totdat het in ronde 46 begon te regenen. Norris weigerde om voor de laatste 7 ronden over te stappen naar intermediates. Die gok brak hem uiteindelijk op. De van de vierde plek gestarte Hamilton reed op de tweede plek toen hij naar binnen werd geroepen voor intermediates en reed in de slotfase de met zijn auto worstelende Lando Norris voorbij. Even later deed Verstappen datzelfde.

De Limburger sloot daarmee de race boven verwachting als tweede af. Ferraricoureur Carlos Sainz finishte als derde.

De wedstrijd telde tot de 46e ronde amper incidenten. Alle coureurs kwamen na de start zonder kleerscheuren door de eerste bocht. Mick Schumacher was de eerste coureur die uitviel: in de 34e ronde werd hij vanwege een motorprobleem naar binnen geroepen.

Door zijn honderdste GP-zege pakt Hamilton de leiding in het WK weer over van Verstappen. De Brit heeft daarin nu twee punten voorsprong.