Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix wisselen van datum

archief Amstel Gold Race 2014
Foto: © Ron Philips - Sporteve-foto
De Amstel Gold Race wisselt volgend jaar met Parijs-Roubaix van datum. De Zuid-Limburgse wielerklassieker schuift een week naar voren op de kalender naar 10 april en de ‘Hel van het Noorden’ wordt een week later dan gepland verreden op 17 april.

Organisator ASO van Parijs-Roubaix vroeg om de datumwissel omdat de keienklassieker niet op 10 april mag worden verreden vanwege de Franse verkiezingen. “In goed overleg met de ASO, de wielerunie UCI en onze partnergemeenten Maastricht en Valkenburg aan de Geul hebben we besloten om vanwege deze uitzonderlijke omstandigheden eenmalig van weekend te wisselen”, zegt koersdirecteur Leo van Vliet van de Amstel Gold Race.”

Als gevolg van de datumwissel zal de toerversie van de Amstel Gold Race, waar doorgaans 15.000 fietsliefhebbers aan meedoen, op zaterdag 9 april worden gehouden. “Het is mooi dat je elkaar op die manier kunt helpen en iedereen bereid is om hieraan mee te werken. Zondag 10 april is voor ons ook een prachtige plek op de kalender van de voorjaarsklassiekers. We hopen natuurlijk weer een koers als vanouds te organiseren, mét publiek en een parcours dwars door het Limburgse landschap.”

De Amstel Gold Race vond dit jaar op 18 april plaats. Het was een aangepaste versie vanwege de coronapandemie. De renners legden een voor publiek afgesloten lokale ronde rond Valkenburg af. Parijs-Roubaix kon dit voorjaar niet doorgaan en werd uitgesteld naar het najaar. De vrouwen rijden komende zaterdag voor het eerst Parijs-Roubaix, zondag volgen de mannen.

Reacties