Bottas wint in Turkije – Verstappen content met tweede plaats

Foto: screenshot

Tegen de verwachting in zagen racefans vandaag twee Red Bull-coureurs op het podium.

De Fin Valtteri Bottas startte vanaf pole en kwam als eerste over de finish na het grootste gedeelte van de race aan kop te hebben gereden. De Mercedescoureur boekte vandaag zijn eerste overwinning van dit seizoen en de tiende in zijn racecarrière. Hij reed ook nog eens de snelste raceronde en pakte daarmee een extra punt. Max Verstappen startte en finishte als tweede en kon, mede door de vijfde plek van Lewis Hamilton, met een tevreden gevoel vooruitkijken naar de komende race: de GP van Amerika op 24 oktober.

Lang leek het erop dat Lewis Hamilton zou kunnen oprukken naar het podium, maar zover kwam het niet. Zo ver kwam het ditmaal wél voor de deze race uitstekend rijdende Red Bull coureur Sergio Perez, die als derde finishte.

Het hele veld reed vanwege de natte baan en aanhoudend gemiezer op intermediate banden. Hamilton werd tegen zijn zin in pas laat in de race door het team naar binnengeroepen voor een wissel naar een nieuwe set intermediates. Dat bleek een verkeerde call, omdat de baan eigenlijk niet meer nat genoeg was voor nieuwe intermediates. Hamilton was dan ook niet meer in staat om opnieuw op te rukken naar de derde plek.

Door de vijfde plek van Hamilton in de race en de tweede plek van Verstappen heeft laatstgenoemde de leiding in het WK-klassement weer overgenomen. Verstappen staat eerste met 262,5 punten, 6 punten meer dan regerend wereldkampioen Lewis Hamilton.

Reacties