Bottas wint sprintwedstrijd – Verstappen tweede

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen begon vandaag vanaf de eerste startplek aan de sprintrace op het circuit van Interlagos in Brazilië.

Die startpositie kreeg hij nadat Lewis Hamilton, die zich gisteren als snelste kwalificeerde voor de sprintrace, door de FIA werd gediskwalificeerd omdat de achtervleugel van zijn bolide niet aan de technische specificaties voldeed.

Verstappen werd direct na de start voorbijgestoken door Mercedescoureur Valtteri Bottas, die op de zachtste compound banden vertrok. De Fin stond die plek niet meer af. Verstappen werd in de beginfase ook nog voorbijgereden door Ferraricoureur Carlos Sainz, maar pakte de tweede plek enkele ronden later weer terug. De tweede plek is goed voor 2 WK-punten en de tweede startplek tijdens de race, die zondagavond om 18:00 uur Nederlandse tijd begint. De Spanjaar Carlos Sainz finishte als derde, Sergio Perez werd vierde.

De van de laatste plek gestarte Lewis Hamilton sneed met zijn Mercedes als een warm mes door de boter en finishte als vijfde. Omdat de Brit vanwege een motorwissel een gridstraf van 5 plekken heeft gekregen start hij morgen vanaf de tiende startplek.

Door zijn tweede plek in de sprintrace heeft Verstappen zijn voorsprong op Hamilton in de strijd om het WK uitgebouwd tot 21 punten.

Cookieinstellingen