Fortuna Sittard voetbalt voorlopig weer in leeg stadion

Foto: SGN

Fortuna Sittard zal de wedstrijden tegen FC Groningen (thuis) Heracles Almelo (uit) in een leeg stadion moeten spelen.

Dit als gevolg van de afgelopen vrijdag door het kabinet aangescherpte coronamaatregelen voor de komende drie weken.

De trainingen van Fortuna Sittard zijn door de nieuwe maatregelen eveneens niet meer te bezoeken door toeschouwers en blijven tot nader order besloten.

“Dit is een enorme teleurstelling,” aldus algemeen directeur Ivo Pfennings. “Alle clubs hebben er enorm veel tijd en geld in gestoken om een veilige omgeving te realiseren. Dit laten de beschikbare cijfers rondom besmettingen in voetbalstadions ook zien. We zijn bekend met de zorgwekkende situaties in de ziekenhuizen, daar kijken we ook niet voor weg. Juist daarom vinden we een gerichtere aanpak veel belangrijker en valt dit niet te rijmen.”

De KNVB, Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kwamen vrijdag voorafgaand aan de nieuwe maatregelen al met een statement naar buiten. Fortuna Sittard sluit zich aan bij het uitgegeven statement, al geeft de club gehoor aan het besluit van het kabinet. Momenteel wordt gekeken naar de mogelijkheden om wedstrijden te verplaatsen. Fortuna Sittard kijkt eveneens mee naar beschikbare opties en verwacht de komende dagen meer duidelijkheid over de haalbaarheid hiervan.

Supporters die in de afgelopen weken gebruik hebben gemaakt van de combideal voor het aanschaffen van entreetickets voor de thuiswedstrijden tegen PSV, FC Groningen en FC Utrecht krijgen te zijner tijd een passend alternatief aangeboden. De club meldt op zijn website dat de supporters met een los ticket voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo en/of FC Groningen komende week persoonlijk worden benaderd.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties