Verstappen berust in nederlaag tegen Hamilton

Verstappen tweede in Brazilië
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen berustte in de tweede plaats in de Grote Prijs van Brazilië. De coureur van Red Bull erkende dat Lewis Hamilton de betere was in zijn Mercedes.

“Ik heb alles gegeven en heb echt alles geprobeerd om hem achter me te houden, maar ik was gewoon te langzaam”, zei hij na de race in São Paulo op Ziggo Sport.

“Mercedes had een verse motor en daar haalden ze dit weekeinde meer snelheid uit. Wij waren vorige week sneller in Mexico en ik denk dat we de komende races weer dichter bij elkaar zitten. Ik moet tevreden zijn met deze tweede plaats. Het is een prima resultaat en heeft me weer belangrijke punten opgeleverd.”

Verstappen en Hamilton maakten er op het circuit van Interlagos opnieuw een zinderend tweegevecht van. De twee titelrivalen reden in ronde 48 bij een inhaalpoging van Hamilton wiel-aan-wiel door de bocht en vlogen allebei bijna de baan uit. De wedstrijdleiding onderzocht het incident, maar zag geen aanleiding om Verstappen, die Hamilton wellicht te weinig ruimte gaf, te bestraffen. “Ik zou niet weten wat ze anders hadden moeten beslissen. We waren aan het racen.”

Reacties