Fortuna Sittard moet nu toch echt eens punten gaan pakken

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard speelt vanavond thuis in een ongetwijfeld kil en sfeerloos – want leeg – stadion de dertiende competitiewedstrijd van dit seizoen.

Tegenstander is FC Groningen, dat met een wedstrijd meer met veertien punten op de veertiende plek van de ranglijst staat. Fortuna Sittard staat voorlaatste met 9 punten uit twaalf duels.

Vorig seizoen verloor Fortuna Sittard het thuisduel met 1-3. Ditmaal is het – gezien de positie van Fortuna Sittard – meer dan wenselijk om weer eens een overwinning te boeken en drie punten bij te kunnen schrijven.

Fortuna Sittard mist naar alle waarschijnlijkheid nog steeds Lisandro Semedo, al bestaat de kans dat hij als reserve op de bank zit. De onlangs gecontracteerde middenvelder Andreas Salaris, die vorige week ziek was, zit zeker op de bank. Of en hoe snel hij zal invallen is afhankelijk van het optreden van Tesfaldet Tekie. De middenvelder wisselde de afgelopen duels prima spel te vaak af met belabberde acties, waardoor de tegenstander kon scoren of tot een gevaarlijke actie kon komen.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Arianit Ferati, Mats Seuntjens, Tijjani Noslin en Zian Flemming.

De wedstrijd begint vanavond om 18:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen