Fortuna Sittard naar Alkmaar voor wedstrijd tegen AZ

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard speelt vanavond in het AFAS-stadion in Alkmaar de uitgestelde competitiewedstrijd tegen AZ.

Dat zou eigenlijk de eerste uitwedstrijd van het seizoen zijn geweest, maar het duel werd verplaatst vanwege Europese verplichtingen van de Alkmaarders.

AZ draait goed in UEFA Europa Conference League, maar de competitiestart was minder florissant. Momenteel zijn de Alkmaarders echter bezig aan een opmars. De door Pascal Jansen gecoachte ploeg staat momenteel twaalfde met 17 punten uit dertien duels en stijgt na een overwinnining op Fortuna Sittard naar de achtste plek.

Van een opmars is bij Fortuna Sittard tot nu toe nog geen sprake. De ploeg staat voorlaatste. Het team van coach Sjors Ultee wordt bovendien geplaagd door het wegvallen van een aantal basisspelers. Roel Janssen is vanwege een rode kaart tegen FC Groningen geschorst, Mickaël Tirpan is geblesseerd en Arianit Ferati is ziek (geen corona). Verder is ook Ben Rienstra niet helemaal fit.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Nigel Lonwijk, Martin Angha, Ivo Pinto, George Cox, Tesfaldet Tekie, Deroy Duarte, Richie Musaba, Tijjani Nosli, Zian Flemming en Mats Seuntjens.

De wedstrijd begint om 18:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Reacties

Cookieinstellingen