Horner: Max moet deze tegenslag snel achter zich laten

<em>Max Verstappen raakt de muur kort voor de finish</em>
Max Verstappen raakt de muur kort voor de finish
Foto: screenshot

Max Verstappen moet het missen van poleposition in de Grote Prijs van Saudi-Arabië zo snel mogelijk achter zich laten, zei teambaas Christian Horner van Red Bull.

“Hij is gefrustreerd en dat is begrijpelijk, want hij was aan een machtige ronde bezig, maar hij moet zich snel herpakken en zondag vanaf startplek drie een hele goede race rijden.”

Verstappen was in de slotminuut van de kwalificatierace aan de snelste ronde van allemaal bezig en op weg naar een zekere poleposition, toen bij het uitkomen van de laatste bocht op het circuit van Djedda zijn linker voorrem blokkeerde en hij vervolgens met zijn rechter achterwiel hard tegen de muur ramde. Door die fout moest hij de ronde afbreken en zijn auto stilzetten. De rondetijd die hij eerder in de sessie neerzette, was goed voor de derde startpositie

“We moeten hopen dat de versnellingsbak niet beschadigd is”, vervolgde Horner, die besefte dat dit een heel duur foutje kan zijn in de titelstrijd. Verstappen heeft 8 punten voorsprong op Hamilton in de WK-stand, maar hij zal zondag zoveel mogelijk punten moeten scoren om zicht te houden op zijn eerste wereldtitel. Na de race in Djedda is er nog de slotrace in Abu Dhabi. “We zullen het van de strategie moeten hebben, want ik denk dat inhalen op dit circuit heel lastig wordt”, zei Horner.

Cookieinstellingen