Data eerste teampresentaties Formule 1 bekend

Foto: CC0

De voorbereidingen op het Formule 1-seizoen van 2022 zijn achter de schermen al heel lang aan de gang.

Dat heeft alles te maken met de nieuwe regels waaraan de bolides in 2022 moeten voldoen. De budgetten zijn door de FIA omlaag gedirigeerd en de aangepaste regels voor het ontwerp van de auto moeten zich op de baan vertalen in meer onderlinge strijd.

Tot afgelopen jaar was het Mercedes dat jaren aan een stuk de dienst uitmaakte op de circuits. In 2021 wist Red Bull met een Hondamotor aan boord en Max Verstappen achter het stuur tijdens een tumultueus seizoen de hegemonie van het Duitse automerk te doorbreken en de wereldtitel te veroveren.

In februari zullen de teams hun nieuwe bolides presenteren. Als eerste, op 10 februari, is Aston Martin aan de beurt om de AMR22 aan de fans te tonen. Een dag later toont McLaren de MCL36 aan den volke. Ferrari presenteert de nieuwe wagen op 17 februari en Mercedes showt de nieuwe W13 op 18 februari. De data waarop de zes andere F1-teams hun nieuwe bolide presenteren zijn nog niet bekend.

Van 23 tot en met 25 februari zijn in Barcelona de eerste testdagen. Van 10 tot en met 12 maart, een week voor de openingsrace in Bahrein (20 maart) worden ook daar drie testdagen gehouden. Max Verstappen gaat als wereldkampioen met het nummer 1 op zijn Red Bull-auto rijden.

Reacties

Cookieinstellingen