Vanavond belangrijke kelderkraker Fortuna Sittard – PEC Zwolle

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard heeft nog 10 wedstrijden om te zorgen voor lijfsbehoud in de Eredivisie. En dat geldt ook voor de tegenstander van vanavond: PEC Zwolle.

Beide ploegen zullen dit duel willen winnen. Fortuna Sittard kan vanavond de kloof met de rode lantaarndrager vergroten naar 5 punten, met een wedstrijd minder gespeeld dan de Zwollenaren.

De ‘kelderkraker’ begint om 20:00 uur in het stadion van Fortuna Sittard aan de Milaanstraat. Scheidsrechter van dienst is Serdar Gözübüyük.

Zowel Fortuna Sittard als PEC Zwolle verloren de laatste speelronde. Fortuna leed in Leeuwarden mede dankzij de VAR een zure 2-1 nederlaag, PEC Zwolle verloor met 2-0 van Heracles Almelo.

Beide clubs ontmoeten elkaar vanavond voor de twintigste keer in een Eredivisieduel. In de voorgaande 19 wedstrijden hielden de ploegen elkaar met 5 gelijke spelen en elk 7 overwinningen in balans. Fortuna Sittard was op was op 11 december afgelopen jaar in Zwolle met 0-1 te sterk. Het winnende doelpunt kwam op naam van Nigel Lonwijk.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Andreas Samaris, Dimitrios Siovas, George Cox, Ben Rienstra, Zian Flemming, Deroy Duarte, Charlison Benschop, Mats Seuntjens.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen