Renier Scheepers (42) winnaar Coupe d’Hiver 2021-2022

Foto: Wielerbaan Geleen

Op zaterdag 5 maart kwam er na zeventien ritten op wielerbaan in Geleen – zo’n 680 km fietsen – een einde aan de baanklassieker Coupe d’Hiver.

Het was de vijftiende keer dat deze herfst-wintercompetitie werd gehouden.

Renier Scheepers uit Wessem fietst al sinds 2004 op de wielerbaan in Geleen. “Ik fietste hier al toen er nog geen kombochten waren,” aldus Scheepers. Hij schat dat hij sindsdien in totaal rond de 150 overwinningen boekte op de Geleense wielerbaan. Acht daarvan boekte hij afgelopen winter. Van beroep is hij hoornist en muziekdocent, maar als wieleramateur heeft hij tussen 2005 en 2012 ongeveer veertig koersen zoals o.a. Ronde van Luik en districtskampioenschappen gewonnen.

“Ik kwam altijd naar de wielerbaan om hardheid te kweken met de grote mannen. Als je hier twee keer per week meedoet met wedstrijden kweek je niet alleen hardheid maar krijg je ook stuurvaardigheid en koersinzicht. Ik raad iedere jongere aan die wielrenner wil worden of het nu amateur of prof is hier te komen trainen. Nu kom ik vooral voor mijn plezier en ben dan ook blij dat onze held voor de wielersport in Limburg, Michel van Dijke, steevast deze trainingen organiseert.”

De prijsuitreiking van de Coupe d’Hiver vindt plaats op zaterdag 12 maart, voor aanvang van de laatste koers in de ochtend, de Hub Vinken Challenge.

De eerste editie van de Coupe d’Hiver werd in 1979 gereden. Toen werden de trainingen georganiseerd door Frans Alberts. De allereerste editie werd gewonnen door Ger Nelissen, vader van voormalig wielrenner Danny Nelissen uit Sittard. Ook sportfotograaf Tonny Strouken won later twee keer de Coupe d’Hiver.

Op dinsdag 29 maart om 19:15 uur begint dan weer de Glana-Velo Cup zomercompetitie 2022.

Eindklassement Coupe d’Hiver 2021-2022

  • Mannen 40+
    1. Renier Scheepers 106 (Winnaar overall)
  • Mannen 40-
    1. Kevin de Roeck 91
  • Jeugd
    1. Levi Glaesmaekers 32
  • Vrouwen
    1. Scarlett Souren 11

» www.stichtingwielerbaangeleen.com

Cookieinstellingen