Snackpoint Eaters Limburg uitgeschakeld in play-offs BeNeLeague

Snackpoint Eaters Limburg werd dit weekend door Heerenveen uitgeschakeld in de kwartfinales van de play-offs in de BeNeLeague IJshockey.

Afgelopen vrijdag speelde Snackpoint Eaters Limburg de eerste wedstrijd in de best-of-three serie tegen Unis Flyers uit in Heerenveen. Eaters bood stevige tegenstand en dat resulteerde na drie periodes (2-1, 3-4, 0-0) in een 5-5 gelijke stand. Aangezien ook in overtime niet werd gescoord moesten penalty-shots de beslissing brengen. Daarbij trok Heerenveen aan het langste eind.

Zondagavond volgde de return in de goed met publiek gevulde ijshal van Laco Glanerbrook in Geleen. Om een beslissende derde wedstrijd af te dwingen moest Eaters dit duel als winnaar van het ijs stappen, maar bleek uiteindelijk geen haalbare kaart. Een sterke eerste periode van Eaters werd in mineur afgesloten door een Fries doelpunt 10 seconden voor tijd. In de tweede periode bouwt Heerenveen de voorsprong uit naar 0-3. Het tijdens een Geleense powerplay gescoord tegendoelpunt van Joey Geurts doe met nog ruim 12 minuten speeltijd op de klop de hoop op een beter resultaat herleven. Maar Heerenveen weet ruim 7 minuten voor tijd in ondertal een vierde treffer in het doel van Eaters-Goalie Rowan Delil te werken.

Al met al een verdiende zege voor Heerenveen op een hard werkend Eaters.

De ploeg uit Geleen kan zich nu richten op de Coupe der Lage Landen. Daarin speelt Eaters op zaterdag 19 maart uit tegen Chiefs Leuven, op zondag 20 maart is de return in Geleen.

Reacties

Cookieinstellingen