Max Verstappen wint Grand Prix van Saudi-Arabië

Foto: screenshot F1 TV

Max Verstappen heeft in een bloedstollende race de eerste overwinning van het Grand Prix seizoen van 2022 binnengehaald.

Zijn van pole vertrokken teamgenoot Sergio Perez kende een goed start en reed tot zijn eerste pitstop aan de leiding. Verstappen passeerde Carlos Sainz in de eerste serie bochten en volgde de koplopers. Perez verloor zijn plek door een pitstop, die direct werd gevolgd door een virtual safety car vanwege het uitvallen van de Williams van Nicolas Latifi. Daarvan profiteerden Leclerc, Verstappen en Sainz vervolgens met hun pitstop, waardoor het kon gebeuren dat vanaf dat moment Leclerc aan kop ging, gevolgd door Verstappen, Sainz en Perez.

Na een volgende safety car – ditmaal een virtuele nadat zowel Alonso (Alpine) als Ricciardo (McLaren) bij de ingang van de pitlane stil waren komen te vallen en waardoor de pitlane werd afgesloten e er geen pitstops mogelijk waren, ontspon zich een bloedstollende strijd tussen Verstappen en Leclerc om de overwinning. De Limburger in Red Bull dienst zag een aantal pogingen slagen en weer tenietgedaan worden door Ferraricoureur Leclerc, maar sloeg uiteindelijk definitief toe in de 47e ronde. Hij wist vervolgens zijn nipte voorsprong in de laatste drie ronden vast te houden en sleepte daarmee een verdiende overwinning over de streep. Ferraricoureur Carlos Sainz finishte als derde, Sergio Perez kwam als vierde over de finish. Leclerc pakte wel nog een extra punt voor het rijden van de snelste raceronde.

Charles Leclerc gaat momenteel aan de leiding in de stand om het WK, tweede staat zijn teamgenoot Carlos Sainz. Max Verstappen bezet de derde plek.

Over twee weken, op zondag 10 april, staat de Grand Prix van Australië op het programma.

Cookieinstellingen