Tiende Glana Velo Cup start dinsdag 29 maart

Foto: © Wielerbaan Geleen

Aanstaande dinsdag 29 maart gaat op de wielerbaan van Laco Glanerbrook in Geleen het nieuwe zomerseizoen van start.

Vanaf dan zijn er tot en met 22 september elke dinsdagavond en donderdagavond diverse fietstrainingen voor jong en oud. Op dinsdag is naast de Glana Velo Cup, Fietsplezier & Beweging voor kinderen vanaf 3 jaar nu ook de Starterskoers. Hier kunnen beginners met een racefiets aan meedoen.

Starterskoers

“Het leuke is dat ook de startende renner op het podium met bloemen kan komen te staan” aldus organisator Michel van Dijke. “Voldoende beweging is enorm belangrijk, vooral in deze tijd. De kracht van activiteiten op wielerbaan Geleen is het laagdrempelige karakter. Iedereen van 3 tot 92 jaar is er welkom om te komen fietsen zonder ook maar lid te hoeven zijn van een vereniging.

“Dit seizoen is speciaal omdat het Burgemeester Damenpark 90 jaar bestaat. Hier werd op 18 juli 1932 de eerste wielerwedstrijd op gras verreden. Negentig jaar later wordt hier dus nog steeds gefietst.”

Glana Velo Cup

Tussen 29 maart en 22 september wordt elke dinsdagavond en elke donderdagavond van 19:15 to 20:15 uur een wedstrijd om de Glana Velo Cup verreden, een lente en zomer baancompetitie, geschikt voor renners met en zonder licentie. Deelname kost 5 euro per persoon.

wielerbaan geleen start zomerseizoen 2022 2
Foto: Wielerbaan Geleen
Cookieinstellingen